Beszámolók

„Tök” – jó nappal köszöntöttük az őszi szünetet a plébánián; október 28-án délután. Köszönjük a szülőknek és a családoknak a részvételt, és a plébánia cserkészcsapatának a segítő közreműködést!

A vidám hangulatú délutánt terményáldással kezdtük melyen Artur atya szólt pár szót a megjelentekhez. Ezt követően lámpáskészítés vette kezdetét, mely alatt aki elfáradt megkóstolhatta a tökből készült ételeket. A felnőttek egy fergeteges templomtúrán vehettek részt a kántor úr vezetésével. A gyerekek ezalatt kézműveskedtek és játszhattak a hitoktatókkal és a cserkészekkel. Reméljük, hogy jövőre ugyanitt találkozunk egy hasonló programban.

Sokak kérésére íme a recept:

Sütőtök krémleves

Hozzávalók / 6 adag
50 dkg kanadai sütőtök
1 db nagyobb burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
40 g vaj
1 ek méz
1 db bio zöldséges leveskocka
1 ek tökmagolaj (pirított)
1 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
szerecsendió ízlés szerint (frissen reszelt)

Elkészítés

1. A sütőtököt kettévágjuk, belsejéből kikaparjuk a magot. Előmelegítjük a sütőt. Beletesszük vágott felükkel a tököket egy tepsibe, meglocsoljuk oliva olajjal és rozmaring ággal meg foghagymával megsütjük.
2. Addig sütjük, míg szépen megpuhul.
3. Közben felvágjuk a hagymát, vajon lepirítjuk, hozzáadjuk a mézet, és karamellizáljuk.
4. Felöntjük a zöldséglevessel (1,2 liter).
5. Beletesszük a kockára vágott burgonyát. 10 percig fedő alatt főzzük.
6. Sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá szerecsendiót.
7. Hozzáadjuk a kikapart tökbelsőnket és a tejszínt. Botmixerrel pürésítjük.
8. Visszatesszük a tűzre, és további 5-10 percig főzzük.
9. A végén pirított tökmaggal, kenyérkockával, illetve reszelt sajttal kínáljuk.

Még több kép Plébániánk Facebook-oldalán található, mely ide kattintva érhető el.