Beszámolók

Ebben az évben, április 23-án, szombaton tartottuk a már hagyománynak számító Szent György Családi Napot a plébánián, hátul a kolostor parkjában. Igaz, nem a jó idő és napsütés volt, ami beragyogta ezt a napot, de legalább az eső nem esett és ennek nagyon örültünk. Az előre regisztráltak létszáma 100 fő körül volt, így örömmel mondhatjuk, hogy nagy létszámban vettek részt a gyermekes családok, cserkészek és idősek egyaránt.

Reggel 9 órától már lehetőség volt az érkezésre és megtörténtek az előkészületek is. 10 óra után Elek László atya személyesen köszöntötte a megjelenteket és mindenkinek tartalmas lelki és testi feltöltődést, jókedvet és vidámságot kívánt erre a napra. A cserkészcsapat játékos feladatokkal, hitoktatóink pedig különféle foglalkozásokkal várták a gyermekeket és a családtagokat. Volt arcfestés, aszfalt krétázás, kavicsfestés, papírhajtogatás, valamint lufi fújás- hajtogatás. Eközben szabadtéri zene és légvár- ugráló vár szórakoztatta a gyermekeket, valamint vattacukorból is fogyaszthattak. A szeszélyes áprilisi időben forró teát kínáltak fel a segítők.

Az ebédidőhöz közeledve elkezdődtek az előkészületek, majd minden résztvevő számára üstben főzött paprikás krumplit osztottunk. A jól megérdemelt táplálék után a színpadhoz invitáltuk a kicsiket és nagyokat, mert kezdetét vette Szűcs László bűvész előadása, mely egyaránt nagy élményt adott minden korosztály számára. Az előadást követően templom és orgona bemutató következett, amely inkább a felnőtt korosztály felé irányult. A családi napot délután 16 órakor zártuk. Este 18 órakor Szent György vértanú tiszteletére mutatott be ünnepi szentmisét László atya.

            Összességében egy vidám, kötetlen, de mégis eseménydús szombati napot töltöttünk együtt. Köszönettel tartozunk a szervezőknek, a cserkészeknek, plébániánk hitoktatóinak, munkatársainak! Találkozzunk jövőre is!

Könyves Péter